På ett äldreboende utgör TV:n både en gemensam aktivitet som skapar social trivsel och en möjlighet för enskild avkoppling. Vi skapar moderna och mångsidiga kanalpaket och ser till att det finns rätt visningslicens på plats, och kan på så sätt sätta guldkant på tillvaron.

Representerar du ett äldreboende eller annan verksamhet inom offentlig sektor? Är du på jakt efter en TV-lösning som motsvarar förväntningarna hos brukare och personal? Då har du kommit rätt: Infrateq och EzyStream har TV-lösningarna som lämpar sig särskilt väl för dessa verksamheters förutsättningar och unika behovsbild. 

En TV-upplevelse som berikar vardagen

Som boende eller patient betyder det mycket för den generella trivseln om man har möjligheten att se exakt de program man själv önskar i sitt privata rum. TV:n har även en viktig social funktion när man till exempel samlas i det gemensamma allrummet och tillsammans följer en stimulerande TV-sändning. När vardagen av olika anledningar är svårhanterlig kan TV:n bli ett välkommet andningshål för individen.

Infrateq har beprövad erfarenhet av att leverera och upprätthålla TV-tjänster till offentlig sektor. Smidiga och skalbara lösningar som vi skräddarsyr utifrån verksamhetens behov och mål. Dessutom med just den TV-licens eller så kallad visningsrättighet som behövs hos ett äldreboende till exempel. Med oss får du en pålitlig partner som sköter alla delar av projektet – planering, installation och löpande service.

Varför en TV-lösning från Infrateq och EzyStream? 

 • Knyt ihop alla era TV-apparater – med vårt smarta system kan ni kontrollera kanalerna från en och samma plats. Därmed slipper ni installera separata boxar i varje enskilt rum.

 • Använd samma TV-system för kanaler, väder och aktuell information – det underlättar kommunikationen med brukare och patienter.

 • Välj fritt ur ett stort kanalutbud – här finns något för alla smaker.

 • Utrustning anpassad för vård och omsorg – fjärrkontrollen är försluten för att kunna desinficeras, dessutom har den färre knappar.

Dela enkelt information – precis som på hotell

Att informera alla patienter om något som förändrats eller är på gång i verksamheten kan vara en återkommande tidstjuv för personalen. Genom vår kompletta TV-lösning får brukaren – precis som på ett hotellrum, och via sin personliga TV – tillgång till aktuell information, som till exempel öppettiderna i caféet, kommande aktiviteter, säkerhetsinformation och väderprognoser. Vi presenterar och paketerar informationen på ett sätt som går hand i hand med verksamhetens profil. 

Här hittar du våra TV-lösningar för offentlig sektor

 • Äldreboende/Vårdboende

 • Sjukhus

 • Myndigheter och kommuner

 • Skolor och universitet

 • Häkte och anstalt

 • Tandläkarkliniker

EzyStream – TV över internet är framtiden

Trött på stelbent hårdvara som huvudcentraler och satellitparaboler? Lösningen stavas TV över internet. Med vår TV-tjänst från EzyStream får ni hela ert kanalutbud över internet till samtliga skärmar på äldreboendet. Lösningen är dessutom fullt skalbar och går att integrera med befintlig infrastruktur.

Fördelarna med EzyStream och TV över internet är många. Förutom den nämnda möjligheten att snabbt skala upp eller ned lösningen baserat på förändrade behov, så sker installationen alltid snabbt eftersom existerande nätverk utnyttjas. Ni kan med andra ord omgående erbjuda era boende bättre TV. Vill ni dessutom kunna påverka kanalutbudet i framtiden? Inga problem, TV över internets flexibilitet gör att ni enkelt kan konfigurera lösningen och lägga till kanaler vid behov på nolltid. Vi tycker att saker ska hålla i längden – därför skapar vi enbart lösningar som är pålitliga och säkerställer en oavbruten tjänsteleverans, i alla lägen.

Tajt TV-budget? Kostnaden för installation och underhåll av TV över internet är lägre än traditionella och hårdvarubaserade lösningar, vilket gör det till ett sällsynt kostnadseffektivt alternativ. EzyStream erbjuder problemfri TV, i alla led.

EzyTV – streaming har aldrig varit enklare

Idag räcker det inte med en TV på rummet, i väntsalen eller i sällskapsrummet som erbjuder standardutbudet av linjära kanaler. Patienter, boende och brukare räknar med att kunna se sina favoritserier eller sportsändningar via sina personifierade streamingtjänster.

Det är här EzyTV kommer in i bilden. En streamingbox från Infrateq som gör det möjligt för användaren att smidigt streama och skifta mellan det eget valda innehållet till alla skärmar. TV, film eller sport – allt finns tillgängligt på samma enhet. Hur kommer jag då igång? Koppla in boxen, anslut till internet och börja streama ditt kanalutbud. Enklare än så blir det inte.

Vi har koll på TV-licenser och visningsrättigheter

Har ert äldreboende rätt TV-licens eller så kallad visningsrätt? Om man visar TV på exempelvis ett vårdboende eller sjukhus så räknas det som offentlig visning. All form av TV-visning som sker utanför den privata bostaden kräver därför rätt licens. Visning utan avtal innebär ett brott mot upphovsrättslagen och kan även medföra en straffavgift från distributören. Vi har koll på vilka TV-licenser och visningsrättigheter som krävs för att visa särskilda kanaler, sändningar och evenemang i verksamheter inom offentlig sektor. Rättigheterna skiljer sig nämligen mellan programbolagen.

Föredrar era boende sport i världsklass? SHL, NHL, UEFA Champions League, Premier League, Hockey-VM och Formel 1 tillhör några av de visningsrättigheter som vi kan distribuera.

Projektledare som kan offentlig sektor

Ni är i trygga händer. Våra projektledare är vana vid att ta fram TV-lösningar för offentlig sektor och vet vilka utmaningar och särskilda behov som kan råda. Den dedikerade projektledaren driver alla delar av projektet, från start till mål, och hjälper er att landa i ett kanalpaket som passar just er specifika verksamhet. Vårt erfarna team tar hand om allt från installation och inköp till teknisk planering. Medan vi sköter helheten kan ni lägga er dyrbara tid på kärnverksamheten. Vi bygger alla våra partnerskap på tydlig och god kommunikation, i varje fas. 

Ersta sjukhus insåg fördelarna med TV över internet 

Sveriges riksdag, Attendo och Humana tillhör några av de verksamheter inom offentlig sektor som valt TV över internet som sin TV-lösning. Nu kan vi även addera Ersta sjukhus till listan. När Ersta sjukhus uppfördes 1907, och var det senaste sjukhuset i Stockholm som byggdes utan offentlig finansiering, betraktades det som en historisk händelse. Nyligen uppnådde man ytterligare en milstolpe när man invigde en ny sjukhusbyggnad – självklart utrustad med en toppmodern TV-lösning från Infrateq och EzyStream. TV over internet går hand i hand med Ersta sjukhus vision att omfamna framtidens sjukvård. 

TV-as-a-Service – en komplett TV-lösning 

Teknisk utrustning ska normalt sett köpas in och installeras, rätt kanalpaket ska väljas och infrastrukturen ska underhållas. Att införskaffa en ny TV-lösning medför inte sällan ett flertal moment som kan framkalla huvudvärk och onödiga avbrott i verksamheten för beställaren.

Med vår kompletta tjänst TV-as-a-Service slipper ni helt enkelt tidsödande och kostsamt TV-krångel. TV-as-a-Service är vårt mest heltäckande paket där följande ingår: TV-skärm, väggfäste, basutbud av TV-kanaler, TV-portal, TV-teknik, installation, projektledning, löpande service och försäkring. Det vill säga allt ni behöver för att garantera patienter och boende en TV-upplevelse värd namnet.

Vad ingår i TV-as-a-Service?

 • Den senaste TV-tekniken

 • Virtuell och användarvänlig huvudcentral

 • Dedikerad projektledare under installation

 • Serviceavtal vid behov av assistans

 • Omfattande kanalpaket

 • Fullständig installation av TV-lösningen

 • Alla nödvändiga tillbehör (väggfästen, stativ mm.)

 • Försäkring

Fast månadskostnad – aldrig några oväntade kostnader 

Trots TV-as-a-Service digra innehåll räknas det här som ett av de mest prisvärda alternativen på marknaden. En stor anledning till detta är att vi inte är bundna till en särskild distributör, vilket gör att vi därmed kan erbjuda den mest ekonomiskt fördelaktiga TV-lösningen till våra kunder. TV-as-a-Service har dessutom alltid en återkommande fast månadskostnad, så du slipper överrumplas av oväntade kostnader.

Framtidssäkrad TV 

TV-mediet står aldrig still i utvecklingen. Därför ingår det i din TV-tjänst från oss att vi ständigt uppdaterar apparater, skärmar och annan utrustning med den allra senaste tekniken och programvaran. Behovet att investera i nya TV-skärmar för att komma åt den senaste funktionaliteten och förbättringarna minskar alltså avsevärt. Även framtida kostnader för reparationer eller driftstörningar blir ett minne blott. Summa summarum: att satsa på kvalitet är billigare i längden.

Jag vill beställa – hur går det till?

Att beställa en TV-lösning från oss ska vara enkelt och bekvämt. Så här går till – steg för steg: 

 1. Analys och behovsanpassning – Inledningsvis analyserar vi i samråd med er, verksamhetens behov och önskemål för att skräddarsy den mest lämpade TV-lösningen.

 2. Projektledning – Ni tilldelas en personlig projektledare som kommunicerar löpande via vårt projektledningsverktyg, detta för att garantera en så sömlös implementering som möjligt.

 3. Installation – Vårt kunniga team av tekniker tar hand om hela installationen och säkerställer att allt är korrekt konfigurerat och fungerar optimalt.

 4. Kontinuerlig service – Vad händer om något problem uppstår? Infrateq erbjuder pålitlig och snabb service för att hantera eventuella tekniska problem eller frågor som kan uppstå längs vägen.

 

Vill du veta mer om våra TV-lösningar för äldreboenden och offentlig sektor? Kontakta oss så berättar vi mer!

 

Looks like you are browsing from , would you like to visit the site instead?

Visit