Vad kännetecknar en bra hotellupplevelse? Hur skapar man nöjda gäster? Svaret är givetvis ett samspel av flera olika faktorer. En allt viktigare pusselbit är dock kvaliteten på den hotell-TV som erbjuds. Infrateq utformar TV-lösningar och kanalpaket som gör att alla gäster känner sig som hemma. 

Ett överflöd av skärmar är något som förenar de allra flesta moderna hem idag. Majoriteten av alla familjer har till följd av detta ofta tillgång till TV-lösningar av bästa snitt. Det här är en vardag som därmed skapar förväntningar även när det är dags att bo på hotell. Som hotellägare är det viktigt att inte underskatta gästens önskan om att förvandla vistelsen till en chans för miljöombyte, fast med enkel tillgång till samma bekvämligheter som finns på hemmaplan. Hotell-TV som gör det möjligt att fortsätta plöja favoritserien eller följa matchen med favoritlaget live.

Får dina gäster tillräcklig Return on Experience?

Bar, restaurang, spa, och andra givande aktiviteter – att bo på hotell innebär så mycket mer än bara en säng för natten. Return on Experience (ROX) blir en framgångsfaktor för en hög beläggning – dvs. vilken avkastning på upplevelsen hotellet ger sina gäster. Ett sätt att höja sin ROX som hotell är att erbjuda en hotell-TV-upplevelse som tillgodoser gästernas önskemål. Där ingår god tillgång till ett stort kanalpaket, problemfri streaming och välkända appar.

Vad ger ett hotell bättre ROX? 

 • Nöjda kunder – positiv feedback och betygsättning online leder till förbättrad exponering på sociala medier och i sökmotorer.

 • Återkommande kunder – bättre varumärkesupplevelser resulterar i lojalitet hos gästerna och därmed fler återbesök till hotellet.

 • Ökade intäkter – inkomstbringande mervärdestjänster ger möjlighet att exempelvis höja rumspriserna till följd av en förbättrad totalupplevelse. ROX driver ROI (Return on Investment).

Netflix lockar tillbaka gästerna

Hotellgäster vill att borta ska kännas som hemma. I alla fall om man ska tro en undersökning som slår fast att hela 25 % av gästerna skulle återvända till samma hotell om de hade möjlighet att komma åt sitt Netflixkonto på sin hotell‑TV. En slutsats som blir förståelig om man beaktar att Netflix globalt sett har över 220 miljoner betalande användare. Undersökningen visar också att hela 82 % av hotellgästerna redan innehar ett Netflix-konto.

Att ge gästerna möjlighet att streama sina favorittjänster och appar på en stor TV-skärm, antingen integrerade som en funktion på rummets TV eller via Chromecast, blir därför en viktig nyckel. Framför allt för att påverka gästens uppfattning av hotellet i positiv riktning. Att erbjuda högupplösta versioner av streamingtjänster, såsom Disney+ och Netflix, är naturligtvis viktigt, men även appar som Spotify eller YouTube bör ingå i standardutbudet.

Moderna TV-lösningar för hotell från Infrateq

Familjesemester, jobbresa eller staycation – oavsett vilken typ av vistelse dina gäster har tänkt sig så kan vi förmedla fram en skräddarsydd TV-lösning som sätter guldkant på den. Vi tycker nämligen att dina gäster förtjänar det bästa. Det vill säga ett brett kanalpaket bestående av svenska och internationella kanaler, samt hotell-TV med licens att visa sport av absolut världsklass. Dessutom ser vi till att tillhandahålla de smidigaste tekniska lösningarna, däribland Cast-to-TV-funktion.

Fokusera på att dina gäster trivs, medan vi sköter resten. Vi hjälper till med rätt TV-licens, anpassar kanalutbudet efter de unika behov som finns, samtidigt som vi vet vilken hårdvara som krävs.

EzyStream – omfamna TV över internet

Glöm klumpiga huvudcentraler och satellitparaboler, de tillhör det förflutna. Välkomna istället framtiden: TV över internet. Det är en skalbar lösning, som fungerar med befintlig infrastruktur, och levererar det valda kanalpaketet över internet till alla hotellets skärmar. En modern TV-upplevelse som matchar dina gästers förväntningar. 

Upptäck fördelarna med TV över internet

 • Kostnadseffektiv TV-lösning – Den sammanlagda kostnaden för installation och underhåll är lägre än traditionella hårdvarubaserade lösningar.

 • Snabb installation – Eftersom existerande nätverk används går installationen snabbt och ni kan omgående börja erbjuda bättre underhållning till gästerna.

 • Pålitlig leverans – Känn dig trygg med att vi kan erbjuda en oavbruten tjänsteleverans.

 • Skalbarhet – Tv over internet kan snabbt skalas upp eller ned baserat på eventuella förändrade behov som kan uppstå.

 • Flexibilitet – Lösningen kan konfigureras smärtfritt och kanalpaketet utökas vid önskemål.

TV-as-a-Service – en komplett hotell-TV-lösning

Rum, konferenslokaler, lounge, spa, reception, restaurang eller bar – att fylla alla dessa hotellutrymmen med rätt TV-utrustning kan vara en tidskrävande och kostsam uppgift. Därför har vi utformat tjänsten TV-as-a-Service, en komplett TV-lösning som vi erbjuder till en fast månadsavgift. Det förmånliga paketet innehåller TV-skärm, väggfäste, basutbud av TV-kanaler, TV-portal, TV-teknik, installation, projektledning, service och försäkring. Med andra ord behöver ni fortsättningsvis aldrig ägna en tanke åt er TV-lösning, utan ni kan bekvämt luta er tillbaka. Under tiden sköter vi det löpande underhållet och ser dessutom till att uppdatera systemet regelbundet.

Om du nu tänker att våra kompletta lösningar kommer sluta som en kostsam post, så behöver du inte vara orolig. Eftersom Infrateq inte är bundna till en särskild distributör kan vi alltid erbjuda den mest ekonomiskt fördelaktiga lösningen för varje enskild verksamhet. Det betyder dessutom att ni slipper ni göra betydande investeringar i form av nya skärmar och utrustning eftersom vi ser till att er TV-infrastruktur ständigt är i framkant. Framtidssäkrad TV alltså, till ett bra pris.

TV-lösning från Infrateq – vad ingår?

 • Den allra senaste TV-tekniken

 • Virtuell och användarvänlig huvudcentral

 • Personlig projektledare under hela projektet

 • Serviceavtal och snabb support vid behov

 • Gediget kanalpaket

 • Fullständig installation av TV-lösningen, utförd av proffs

 • Alla nödvändiga tillbehör (väggfästen, stativ mm.)

 • Försäkring

Så beställer du framtidssäkrad hotell-TV

Vill ni beställa marknadens främsta hotell-TV-lösning? Då gör ni så här: Berätta inledningsvis om er verksamhets förutsättningar och vilka förväntningar ni har på en framtida TV-lösning. Vi lyssnar på era önskemål, och analyserar därefter utförligt vilken typ av lösning som skulle matcha era behov. Utifrån vår detaljerade analys skräddarsyr våra erfarna experter er optimala lösning. Vi kan även komplettera er nuvarande TV-lösning med den funktionalitet som saknas. 

Ett aktivt och lyhört projektledarskap är nyckeln till en lyckad implementering. Tidigt i projektet tilldelas ni en personlig projektledare som alltid går att nå, och som kommunicerar med er löpande. Projektledaren driver projektet från start till avslut, vilket frigör dyrbar tid som ni annars hade tvingats avvara.

Sömlös installation och snabb service

När installationsdagen väl är kommen så skickar vi ut tekniker till hotellet. De tar hand om hela installationen och säkerställer att allt är korrekt konfigurerat och fungerar optimalt enligt utlovad offert. Teamet står också redo att rycka ut om något oförutsett fel skulle uppstå i den dagliga driften. Kontinuerlig service och löpande support är en självklar del av vårt partnerskap.

Kanalpaket utformade för hotell

Att visa TV på hotell räknas som en offentlig visning. Det innebär att hotellet i fråga måste ha rätt TV-licenser och visningsrättigheter för att ha rätt att sända de mest efterfrågade kanalerna, programmen, sportsändningarna och evenemangen. Låter det snårigt? Lyckligtvis har ni Infrateq vid er sida. Vi vet exakt vilka licenser ni behöver och sätter ihop ett unikt kanalpaket som ger just era gäster ett mervärde. Visningsrättigheter kan innefatta till exempel Eurovision Song Contest, UEFA Champions League, Premier League, Hockey-VM, SHL-hockey och Formel 1. Ge dina gäster en bra anledning att aldrig lämna rummet.

Villa Soludden tog steget in i framtiden

Scandic Hotels, Marriott International, Radisson Hotels och Hilton Hotels & Resorts är exempel på några av de hotellkedjor som valt en modern TV-lösning från Infrateq. Nu har även Villa Soludden, vackert beläget på Värmdö i Stockholms skärgård, tagit steget in i framtiden. I samband med att det som tidigare var Ekviks Gård omvandlades till ett stilrent hotell för primärt konferens- och bröllopsgäster, så såg man också över sitt hotell-TV-erbjudande.

Man konstaterade att de föråldrade TV-apparater som satt i varje rum inte överensstämde med Villa Soluddens nya ambition om att vara en modern mötesplats. Att gästerna dessutom hade återkommande tekniska problem med utrustningen gjorde inte saken bättre. Genom att implementera TV över internet kunde gästerna förgylla sin kvällstid på rummet med en bra film eller valfri kanal, via en användarvänlig TV-skärm av bästa sort. 

Så vad blev då utfallet? Jo, gästerna hade uteslutande positiva omdömen att ge när den nya TV-lösningen kom på tal. Man uppskattade framförallt det stora kanalutbudet och möjligheten att när som helst casta sitt personliga innehåll.

Är du nyfiken på hur våra TV-lösningar kan se ut i er unika hotellmiljö? Kontakta oss så berättar vi mer!

Par som ser på hotell tv.

Looks like you are browsing from , would you like to visit the site instead?

Visit