Visste du att dina gäster är mer villiga att återvända till ditt hotell om du erbjuder Netflix-streaming på TV:n i hotellrummen?

Enligt en undersökning* som gjorts skulle hela 25% av gästerna återvända till samma hotell om de hade möjlighet att komma åt sitt Netflixkonto på sin hotell-TV.
Eftersom gästerna sannolikt har ett eget konto, bidrar det till en riktig ”home away frome home”-upplevelse att få streama sina favoriter direkt från hotellrummet.

Har du hört talas om Return on Experience?

När man väljer TV-apparater till ett hotell har avkastning på investeringen (ROI) alltid varit en viktig faktor med tanke på den höga installationskostnaden. Nu blir avkastning på upplevelsen (ROX) en aspekt som hittills ansetts vara ett mjukare mått – allt viktigare.

Dagens gäster förväntar sig mer av sin hotellupplevelse.

De drivs allt mer av tillgång till teknik och ett behov av anpassning – oavsett om det är vid incheckning, i hotellbaren och restauranger, på evenemang, i konferenslokaler eller i hotellrummen. Därför är det idag inte bara avgörande för hotell att anpassa dessa upplevelser för att få sina gäster att känna sig som hemma – utan för att få de att komma tillbaka.

Genom att ge tillgång till smidig streaming, appar och en skräddarsydd upplevelse är tekniken bakom din hotell-TV, nyckeln till att nå en högre Return on Experience på ditt hotell. För hotellägare är det även en möjlighet att öka interaktionen med gästerna och erbjuda relevanta tjänster som spabehandlingar, roomservice och resturangbokningar.

Teknik som förstärker upplevelsen

Att den övergripande kundupplevelsen är viktig för gäster när de bokar kan vi se som en självklarhet – men vad är det egentligen som gör upplevelsen till något utöver det vanliga?

Att som gäst få tillgång till streamingtjänster har visat sig vara en allt viktigare faktor för gäster när de väljer hotell. Netflix används globalt av över 220 miljoner betalda prenumeranter och enligt undersökningen* visade att 82 % av hotellgästerna redan har ett Netflix-konto. Att ge dessa gäster möjligheten att streama sina favorittjänster och appar på en storm skärm, antingen integrerade som en funktion på hotellets TV eller via Chromecast, kan därför omedelbart förstärka hela hotellupplevelsen.

Vilka fördelar ger Return on Experience?

Många faktorer spelar in när det gäller att ge hotellgästen en bra upplevelse. Med mätvärdet ROX finns det möjlighet att läsa av vad som genererar återbesök.
Lär man sig mäta detta korrekt finns det fördelar för såväl hotellägaren som deras gäster. Dessa inkluderar:

  • Nöjda kunder ger positiv feedback-ranking och förbättrad exponering för sociala medier.

  • Fler återkommande kunder ger bättre varumärkesupplevelser, vilket resulterar i bättre lojalitet och fler återbesök på ditt hotell.

  • Ökade intäkter från mervärdestjänster ger möjligheten att höja rumspriserna som ett resultat av förbättrade upplevelser.


Återbesök tack vare rätt TV-lösning

Oavsett vilken typ av resa din hotellgäst är på – familjesemester, jobbresa, eller staycation – så är tillgång till streamingtjänster avgörande för att gästerna ska välja att komma tillbaka i framtiden.
Därför erbjuder vi TV-lösningar som gör det möjligt för gäster att enkelt ansluta till appar och använda prenumerationstjänster som allt ifrån Disney+ till Netflix, Spotify eller YouTube i bästa kvalité och högupplösning.

Ge dina gäster en upplevelse att komma tillbaka till och omvandla gästbesök till återbesök!

Philips-logo.
Couple in white dressing gowns watching TV in hotel bed. Par i vita morgonrockar ser på TV i hotellsäng.

Looks like you are browsing from , would you like to visit the site instead?

Visit