Vanliga frågor

Frågor om lösningar & licenser för att visa TV

Vilken licens behövs för att visa TV i min verksamhet?

Du behöver ha en licens som ger dig rättigheten att visa TV i offentlig miljö. Ibland benämns det som visningsavtal, visningsrättigheter, licensavtal men det syftar till samma sak, att ge er rätt att visa TV offentligt.

Varför måste vi ha licens för att visa TV?

Utan licensavtal är det inte tillåtet att visa TV i offentliga/institutionella miljöer så som hotell, kontor, restauranger, barer, gym, skolor, sjukhus och militäranläggningar. Genom licensen får du rättighet att visa TV offentligt. Visning utan avtal är däremot ett brott mot upphovsrättslagen och kan leda till en straffavgift.

Var kan jag få information om vad man får och inte får visa i offentlig miljö?

Du är alltid välkommen att kontakta oss så hjälper vi dig med dina frågor.


Frågor om licens för evenemang

Vad behöver jag tänka på när jag vill visa t ex sport eller musik evenemang i min verksamhet?

För de flesta evenemang krävs det ett företagsabonnemang för att få rättighet att visa det offentligt. Något vi självklart kan hjälpa till med.
Har ni önskemål eller frågor om att genomföra ett speciellt event, kontakta oss för mer information.

Kan vi skaffa licens för enstaka evenemang som t.ex. finalen i Champions League?

Det finns undantag, där vissa evenemang går att köpa via en engångslicens. Hör av dig till oss så löser vi det.


Frågor om kanaler och utbud

Vi har kabel-tv i fastigheten och vill visa fler kanaler, hur gör vi?

Kontakta oss för att säkerställa att kabel-tv-distributören kan erbjuda företagsabonnemang. De flesta distributörerna har samarbetsavtal med Infrateq Group. Ni tecknar abonnemanget med oss och vi ser till att ni får nödvändig hårdvara och programkort för respektive distributör.

Kan vi lägga till kanaler på vårt abonnemang?

Ja. Beställning görs hos oss på Infrateq Group. Kontakta oss direkt eller genom formuläret.

People in a bar watching a football match. Folk i bar som tittar på fotbollsmatch.

Frågor om streaming boxen/EzyTV

Jag behöver ny signal/uppdatera mitt programkort?

Om kortet behöver en uppdatering av signal efter att vi har aktiverat det, finns ett nummer tillgängligt dygnet runt. Ring 08-555 685 90 och följ instruktionerna som ges i luren.

1. Knappa in Boxens cam-id/mottagar-id (11 siffror)

2. Knappa in kortnr (12 siffror) Observera att detta endast fungerar då kortet redan blivit aktiverat, men behöver en uppdatering. Det går heller inte att byta mottagar-id med denna funktion. Tänk på att ha kortnummer och cam-id/mottagarid tillgängligt när ni ringer.

Var hittar jag box ID?

Vanligtvis finns numret på undersidan eller baksidan av boxen.

Jag behöver en ny fjärrkontroll, var vänder jag mig då?

Beställning görs hos din kontaktperson på Infrateq Group

Är det någon garanti på boxen jag köpt?

Garantitiden är 12 månader från avtalsstart.

Jag behöver en ny streaming box, hur gör jag?

Kontakta din kontaktperson på Infrateq Group.

Jag har fått en ny streamingbox från er. Vad gör jag nu?

Vi vill tro att det är plättlätt att installera, instruktioner och bruksanvisning medföljer självklart boxen. Har du ändå problem med installationen, kontakta oss.

Hur parar jag ihop kortet med boxen?

Instruktioner medföljer programkortet. Har du problem, kontakta oss.


Frågor om mitt abonnemang

Behöver jag även ett abonnemang med kanaldistributören, t ex Discovery?

Det korta svaret är nej, ni behöver inget separat avtal med distributören. Distributören tar förvisso ut en avgift för att tillhandhålla TV-kanalerna, men det regleras i det avtal ni har med oss. Vi har helhetslösningar för allt ni kan behöva.

Jag vill säga upp mitt abonnemang, hur gör jag?

Uppsägning ska inkomma skriftligt och mailas till Content.nordic@infrateqgroup.com. Därefter får ni en bekräftelse tillbaka på mail, samt ett uppföljningssamtal.


Frågor om TV över internet

Vad innebär TV över internet och hur fungerar den?
Det är en modern TV-teknik som möjliggör distribution av TV-kanaler över internet istället för traditionella kabel- eller satellitsystem. Genom att använda internetinfrastrukturen kan du enkelt titta på TV-program och kanaler på dina enheter.

Hur vet jag att denna lösningen skulle funka i min verksamhet?
Vår lösning är flexibel och anpassningsbar till olika branscher och verksamheter. Oavsett om du driver en restaurang, ett kontor, ett hotell, ett äldreboende eller någon annan typ av verksamhet, kan EzyStream erbjuda dig en kostnadseffektiv och pålitlig TV-upplevelse som kan anpassas efter dina behov. En modern streamingtjänst.

Vad är fördelarna med att använda TV över internet jämfört med traditionella metoder?
Med denna lösningen får du en flexibel och skalbar lösning som använder det befintliga nätverket. Du undviker problem som frekvensändringar då varken parabol eller antenn behövs och får en pålitligare TV-upplevelse. Det är dessutom en mer kostnadseffektiv lösning.

Vad behöver jag för hårdvara?
En av de stora fördelarna med TV över internet lösningen är att de kräver minimal hårdvara. Istället för komplicerade huvudcentraler och parabol använder du din befintliga internetuppkoppling och vanliga TV-apparater. Installationen är enkel och snabb, och du behöver inte investera i dyr utrustning. Behöver du uppdatera dina befintliga TV-apparater har vi långt gående partnerskap med både, LG, Samsung och Philips.

Jag visar TV via antenn nät idag, fungerar denna lösningen ändå?
Om du visar TV idag på dina skärmar så kan vi koppla på denna lösningen, oavsett om det är coax eller cat 6 kablar, huvudcentral eller parabol. Skillnaden är att du får en modern, smidig och flexibel lösning.

Hur skiljer sig installationen av TV över internet från traditionell kabel-TV?
Installationen är enklare och mer kostnadseffektiv eftersom den inte kräver dyra hårdvarukomponenter. Istället använder du din befintliga internetuppkoppling för att ta emot TV-sändningar. Installationen går dessutom mycket snabbare.

Kan jag använda TV över internet på olika enheter?
Absolut, den är flexibel och kan användas på en mängd olika enheter, inklusive alla TV-apparater samt datorer. Dina gäster, kunder eller klienter har friheten att titta på TV oavsett vilken enhet.

Vad är det som gör detta till ett pålitligt val för TV-distribution?
TV över internet-lösningen är skalbar och kostnadseffektiv, och de eliminerar de problem som kan följa med traditionell kabel-TV. Men framförallt så använder lösningen befintligt nätverk vilket genererar en väldigt pålitlig signalleverans.

Vad kostar det?
Det är det bästa med denna lösningen. Jämfört med traditonella TV-lösningar som ofta innebär en stor investering i både komplicerad installation och hårdvara är EzyStream istället en tjänst som snabbt ger er en modern TV upplevelse med en fast månadskostnad. Dessutom innebär det ingen investering utöver den fasta installationskostnaden.

Vilka kanaler kan jag visa?
Vi har avtal med alla kanalbolag och är störst i Norden på kanalpaket. Vi hjälper dig med den bästa sporten, underhållningen och nyheterna passande för din verksamhet.

Vad gör vi vid fel med lösningen?
Nu händer det väldigt sällan att signalen förloras eller att det blir några felmeddelanden, det är en pålitlig lösning som drivs via ert egna nätverk. Men om det händer kan vi koppla upp oss mot utrustningen på distans för att ge er assistans. Snabbt och smidigt.


Frågor om TV as a service

Kan jag välja vilka kanaler som ska ingå?
Självklart, det finns flera olika kanalpaket att välja mellan. Vi hittar tillsammans det paketet som passar er bäst och inkluderar det i tjänsten.

Jag vill ha nya TV apparater till mitt hotell, kan jag använda denna tjänsten?
Självklart, det fina är att du får en månadskostnad där allt ingår. Du slipper betala en stor installations och produktkostnad på en gång.

Jag har redan en komplett TV-lösning, kan jag ändå lägga till denna tjänsten från er?
Toppen att du är nöjd med din TV-lösning. Du kan absolut lägga till tjänsten och välja bort TV-lösning. Vi kan skapa ett paket efter dina förutsättningar.

Vad ingår i tjänsten?
Det beror helt på era behov, vid vårt första möte pratar vi igenom vad ni behöver hjälp med så formar vi ett paket utefter det.

Vi behöver både nya TV apparater och en lösning för att streama kanaler till TV:n, ingår det?
Absolut, vi kan hjälpa er med att ta fram en TV-lösning efter era behov, installera och underhålla. Allt för en fast månadskostnad. Inga installationskostnader eller startavgifter.

Finns det några dolda avgifter?
Nej, hela upplägget på tjänsten innebär att allt ingår i en fast månadskostnad.
Alltså inga uppstartskostnader eller startavgifter.

Vad kostar det per månad?
Det beror helt på ditt upplägg och vilka behov du har, vi skapar ett paket utefter dina behov.


Frågor om Network as a service

Vad är Network as a Service (NaaS)?

NaaS är en komplett nätverkslösning som vi erbjuder, där vi hanterar design, installation, övervakning och underhåll av ditt företags nätverk. Detta inkluderar allt från den senaste WiFi-teknologin till säkerhet och support.

Hur kan NaaS anpassas efter mitt företags behov?

Vårt tekniska konsultteam arbetar nära dig för att förstå dina specifika krav och designar sedan nätverket därefter. Vi säkerställer att lösningen är skräddarsydd för att möta dina verksamhetsbehov. Är den en ren WiFi lösning du behöver eller önskas hela verksamheten digitaliseras och implementeras på ett nätverk? Oavsett så kan vi skissa fram din egen lösning.

Jag vill ha snabbt internet till mina gäster, kan ni garantera det?

Vi använder de senaste WiFi-standarderna, WiFi 6 och WiFi 7, för att säkerställa att du får en snabb och pålitlig anslutning.

Vad innebär en anpassad gästinloggningsportal?

Det är en inloggningssida för gäster som designas för att reflektera ditt varumärke. Den kan anpassas med din logotyp och färgschema, vilket ger ett professionellt intryck till dina besökare.

Jag vill begränsa vårt WiFi till enbart våra besökare, hur gör jag det?

Vi erbjuder flexibla inloggningsalternativ som inkluderar voucher- och lösenordsbaserad inloggning, vilket gör det enkelt för dina gäster att komma åt nätverket, men samtidigt låser ute alla andra.

Vad ingår i nätverksdokumentationen?

Vi tillhandahåller omfattande nätverksdokumentation som inkluderar detaljer om nätverkets design, konfigurationer och underhållsinstruktioner, vilket ger dig en klar översikt över din nätverksstruktur.

Hur säkerställer ni nätverksstabilitet och säkerhet?

Vi fokuserar på hög nätverksstabilitet och robust säkerhet genom att använda avancerade teknologier och kontinuerlig övervakning. Detta garanterar oavbruten verksamhet och skyddar känslig data från hot.

Jag vill följa upp på status av nätverket dagligen, går det?

Vår intuitiva kontrollpanel är ett användarvänligt system som ger dig full insikt och kontroll över ditt nätverk. Du kan enkelt övervaka prestanda och hantera nätverksinställningar.

Hur får jag tag i support vid eventuella problem?

Vårt dedikerade service- och supportteam erbjuder sömlös installation, kontinuerlig övervakning och snabb felsökning. Vi är alltid tillgängliga för att assistera dig och säkerställa att ditt nätverk fungerar optimalt.

Varför ska jag välja NaaS för mitt företag?

NaaS är ett utmärkt val för företag som vill ha en pålitlig och skräddarsydd nätverkslösning. Med tillförlitlig anslutning, avancerad teknik, en dashboard och ett dedikerat supportteam kan du fokusera på att driva ditt företag medan vi tar hand om ditt nätverk.


Kontakta oss

Genom att skicka din information godkänner du våra villkor

* Obligatorisk

Looks like you are browsing from , would you like to visit the site instead?

Visit