Bakgrund:

Hotell Torekov är det lilla, personliga hotellet som fokuserar på att erbjuda sina gäster tid och ro att njuta. Vi på Infrateq har länge samarbetat med hotellets på deras
TV-lösningar. Jesper Ekström, Business Development Manager på Infrateq bollade olika alternativ när det var dags för att uppgradera hotellets befintliga TV-lösning. Hotell Torekov hade sedan tidigare fått tillgång till kanaler genom koax och parabol. Valet landade naturligt på av den nya lösningen – TV över internet. Under sommaren 2023 togs beslutet av Sanny Werner, Systemförvaltare IT, och Marina Olmarker, VD på systerhotellet Skansen Båstad, om att starta igång projektet och uppgradera hotellets TV-lösning med TV över internet.

 Utmaningar:

Krångel med underhåll och uppdateringar

Hotellets tidigare lösning kräver, till skillnad från TV over internet, att en tekniker finns tillgänglig på plats ifall att något krånglar. Risken för frekvensändringar och störningar i sändning är dessutom påverkat av vädret, vilket har visat sig vara en stor utmaning för hotellet. Huvudsyftet att uppgradera var att undvika krångel med exempelvis underhåll och uppdateringar och helt enkelt få en tryggare och smidigare TV-lösning.

Risken är att du aldrig kommer vilja åka härifrån!
Pool at Torekov hotel. Pool på Torekov hotell.
Live Rotnes.

Genomförande och lösning:

Nyckeln till ett väl genomfört projekt

Live Rotnes, vår projektledare på Infrateq, ansvarade för att genomföra projektet från uppstart till färdigställt projekt. En av Lives många styrkor är den kontinuerliga dialog hon höll med hotell Torekov för att hålla de uppdaterade om projektets steg framåt och gav löpande info kring de delar som höll på att genomföras. Att ha en tydlig kommunikation mellan projektledare, kund och leverantör är en av nyckeln till ett lyckat projekt och färdigt resultat.

Resultat:


“Risken är att du aldrig kommer vilja åka härifrån!”

Hotell Torekov uttrycker på sin hemsida att det finns en risk att du som gäst aldrig kommer vilja åka därifrån – och vi på Infrateq hoppas såklart att vår skräddarsydda TV över internet-lösning har varit med och bidragit till detta resultat! Nu kan gästerna på Hotell Torekov njuta av en proffsig hotell TV upplevelse. Dagens gäster förväntar sig mer av sin hotellupplevelse. De drivs allt mer av tillgång till teknik och ett behov av anpassning, som till exempel att kunna streama sitt egen innehåll som Youtube och Netflix på hotellrummet.


Om TV över internet:


Lösningen som ger dina gäster den underhållning de vill ha

Streaming har aldrig varit enklare. Vår lösning TV över internet ger dig möjlighet att smidigt streama TV i din verksamhet. Vi ser till att du kan erbjuda dina gäster den
TV-underhållning de vill se, på enklaste sätt. Du väljer själv vilken underhållning du vill erbjuda; TV, filmer, sport och annat innehåll. Med TV över internet kan du erbjuda en modern TV-upplevelse.

Några av fördelarna med TV över internet är kostnadseffektivtet, då kostnad för installation och underhåll är lägre än traditionella hårdvarubaserade lösningar. Dessutom så sköts installationen relativt fort då existerande nätverk utnyttjas.

Det allra viktigaste är leveransen och med denna lösning kan vi erbjuda oavbruten tjänsteleverans. Vår lösning kan skalas upp eller ned snabbt baserat på förändrade behov. Vi kan enkelt konfigurera lösningen och lägga till kanaler vid behov på nolltid.

 

 

 

A happy couple watching TV and eating popcorn. Ett glatt par ser på tv och äter popcorn.

Läs mer om TV över internet

Pool at Torekov hotel. Pool på Torekov hotell.

Besök Hotell Torekov

Two colleagues discussing over a screen. Två kollegor diskuterar över en skärm.

Våra projektledare

Brown-haired woman sitting down and smiling. Brunhårig kvinna sitter ner och ler.

Kontakta oss

Looks like you are browsing from , would you like to visit the site instead?

Visit